ساخت و خرید انوع سوله در گیلان بسیار پر استفاده است. این سوله ها برای مصارفی همچون دامداری، سردخانه و سورتینگ مورد استفاده قرار می گیرند.
شاید تبلیغات فروش سوله های دست دوم را دیده باشید و بخواهید بدانید که سوله نو بهتر است یا سوله پیش ساخته؟!
یکی از نکات مهم در سوله سازی، توجه به ابعاد و نوع کار و محل ساخت سوله می باشد. برای مثال سوله هایی که در گیلان ساخته می شوند، می بایست مناسب هوای شرجی بوده و سازگاری کامل با رطوبت داشته باشند.
یکی دیگر از شاخصه های مهم، ابعاد دقیق سوله می باشد. بدیهی است ابعاد سوله در قیمت آن موثر خواهد بود. همچنین برای برخی مصارف ممکن است به سولهای با ارتفاع بلندتر از حد معمول نیاز داشته باشید.
از این رو توصیه ما به شما ساخت سوله است، نه خرید سوله های پیش ساخته که برای مصارف دیگر طراحی شده اند. شما میتوانید برای دریافت مشاوره برای انتخاب بهترین نوع سوله، از همکاران ما در شرکت بیستون سازه آذران کمک بگیرید.
سوله چیست؟
سوله، نوعی سازه فلزی می باشد که با محاسبات فنی برپا شده و سقفی شیب دار دارد. موارد استفاده از سوله ها بی شمارند. برای نمونه می توان از سوله ها در ساخت آشیانه های هواپیما، فروشگاه ها و سالن های ورزشی استفاده کرد.
انواع سوله در گیلان
حال می خواهیم به بررسی انواع سوله ها در گیلان بپردازیم.
می خواهیم بدانیم که بیشتر چه سوله هایی در گیلان مورد استفاده قرار میگیرند؟
در استان گیلان مشاغل زیادی هستند که در سوله ها اجرایی می شوند. گاهی با سوله ها کارگاه میسازند، گاهی کارخانه و گاهی نیز گاوداری. پس سوله ها را تحت هر عنوانی می توان استفاده کرد. حالا به نام انواع سوله هایی که تاکنون ساخته شده اند و نوع مصرفی آنها می پردازیم:
- سوله مرغداری که جهت پرورش و تولید مرغها استفاده می گردد.
- سوله انبار که برای نگهداری ابزارالات و مواد مورد نیاز کارخانجات در کنار آنها ساخته می شود.
- سوله تالار که بعنوان تالار و سالن همایش استفاده می گردد.
- سوله ورزشی که برای ورزش های تیمی تعبیه می شود.
- سوله فرآوری و عمل آوری زیتون که برای ساخت محصولات زیتونی قابل استفاده است. همانند گرفتن روغن زیتون.
- سوله گاوداری برای پرورش گاو
- سوله تولید فرآورده های دامی که جهت تولید مواد لبنی برپا می شود.
- سوله تولید آب معدنی که در آن به تولید آب معدنی، نوشابه و دلستر می پردازند.
- سوله سورتینگ که برای تولید بسته بندی مواد غذایی و تولید سبدهای میوه مورد استفاده قرار می گیرد.
- سوله سردخانه صنعتی که میتواند از 100 تا 100000 تن تعبیه گردد. این نوع سوله بیشتر برای میوه مورد استفاده واقع می شود.
سوله سبک خرپایی در گیلان
سوله های خرپایی که نوعی از سوله های سبک محسوب می شوند، یکی از مدرن ترین و بهترین روش های ساخت سوله هستند. در این سازه ها همانطور که از اسمشان پیداست، عضو اصلی خرپاهای فلزی هستند که معمولا از جنس فولاد ساخته می شوند. خرپا به سازه ای گفته می شود که اجزای مختلف سوله را به صورت ستون های مثلث شکل به یک دیگر متصل می کند. برای ساخت خرپا معمولا از ناودانی ها، نبشی ها و قوطی های پروفیلی استفاده می شود و به همین دلیل وزن سبک تری را نسبت به سوله های تیرورقی به ارمغان می آورند.
استفاده از مهندسی های پیشرفته در ساخت این نوع سوله ها به شما این اجازه را می دهد تا مقدار فلز کمتری برای ساخت سوله خود مصرف کنید و در نتیجه علاوه بر وزن کمتر، هزینه ساخت آن نیز بسیار مقرون به صرفه تر از سوله های سنگین و سنتی خواهد بود. اما این سبک بودن به هیچ وجه به این معنی نیست که مقاومت این سوله ها کمتر است، چرا که در طراحی خرپاهای آنها تمام عوامل ایجاد استحکام و مقاومت رعایت می شوند و سوله های خرپایی در مقابل شرایطی مانند باد و طوفان، زلزله، برف و… مقاومت خوبی از خود نشان می دهند.
تیم حرفه ای بیستون سازه در هر کجای ایران که باشید از جمله شهرهای استان گیلان، می تواند انواع سوله با ابعاد مختلف را برای شما با کمترین هزینه ممکن اجرا کند. بنابراین برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
مزایای استفاده از سوله خرپایی در گیلان
پس از این که درک کردید سوله خرپایی چیست و چگونه ساخته می شود، باید بدانید که استفاده از این سوله ها دارای مزیت های زیادی است. در ادامه به برخی از این مزایا می پردازیم:
- قابل استفاده برای انواع کاربرد های صنعتی و غیر صنعتی
- هزینه ساخت مقرون به صرفه
- قابل اجرا در کمترین زمان و صرفه جویی در وقت
- مقاومت بالا و مناسب در مقابل عوامل طبیعی و حوادث احتمالی
- قابلیت ساخت در ابعاد بزرگ بدون محدودیت
- استفاده از پروفیل های درجه یک برای ساخت
- قابلیت نصب و اضافه کردن تجهیزات جانبی بسته به نیاز شما
- نصب جرثقیل های سقفی بدون محدودیت تناژ
- قابلیت جابجایی و انتقال سوله به مکانی دیگر
معایب ساخت سوله خرپایی در گیلان
مانند هر سازه ای، سوله های خرپایی نیز دارای معایب خاص خود خواهند بود. در ادامه این مطلب به برخی از مهم ترین و بارز ترین معایب سوله های خرپایی می پردازیم تا به انتخاب آگاهانه شما کمک کرده باشیم:
- مراحل ساخت نسبتا سخت تر نسبت به سوله های تیرورقی
- نیاز به طراحی و مهندسی دقیق: در صورتی که سوله های خرپایی به درستی مهندسی نشوند ممکن است دچار ضعف و نقص در اتصالات خود شوند.
- نیاز به نیروی کار با تجربه و حرفه ای برای ساخت و اجرا
- محدودیت در نصب برخی جرثقیل های سقفی
- گزینه ای نامناسب برای ساخت سوله های دو یا چند طبقه
کاربرد های سوله خرپایی
به طور کلی می توان گفت سوله های خرپایی می توانند در صنایع مختلفی به کار روند اما در ادامه به برخی از محبوب ترین کاربرد های آن ها اشاره می کنیم:
- انبارها
- گاوداری
- استخرها
- دامداری
- انواع نمایشگاه
- خطوط تولید
- سالن های ورزشی
- تالار ها
- کارگاه ها
- بیمارستان های صحرایی
- کاربرد های نظامی از جمله آشیانه هواپیما و مقرهای نظامی
سوله تیر ورقی در گیلان
سوله های تیر ورقی یکی از پر کاربرد ترین انواع سوله ها در جهان هستند که البته در سال های اخیر به علت ظهور فناوری های جدید کمتر ساخته می شوند و در کشور های اروپایی محبوبیت خود را از دست داده اند. اما به دلایل مختلف در ایران همچنان مورد استفاده هستند. در ساخت این نوع سوله ها از صفحات و تیرهای فولادی و اتصال آنها به یکدیگر از طریق جوشکاری استفاده می شود و به همین دلیل از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار هستند.
سقف این نوع سوله ها بر خلاف سوله های سبک فقط در حالت شیبدار و شیروانی ساخته می شود که یکی از محدودیت های این نوع سوله به شمار می رود. از دیگر ایراد هایی که منجر به کاهش محبوبیت سوله های تیرورقی در سال های اخیر شده است می توان به مواردی مانند محدودیت در ساخت دهانه با ابعاد بزرگ، نیاز به اجرای ستون های میانی زیاد، استفاده از فولاد فراوان و در نتیجه وزن زیاد سازه و هزینه ساخت بالا اشاره کرد.
اما در مقابل با توجه به این که طراحی و ساخت سوله تیرورقی سالیان بسیار زیادی رایج بوده، تجربه و علم مورد نیاز برای ساخت آنها نسبتا قابل دسترس تر بوده و ساخت و اجرای آن ها ممکن است آسان تر از انواع دیگر سوله باشد. برای ساخت سوله های تیرورقی در هر شهری از ایران که باشید می توانید از طریق تیم حرفه ای بیستون سازه اقدام کنید. نمونه کارهای بیستون سازه در شهرهای مختلف تماما در سایت قابل مشاهده و بررسی هستند.
مزایای سوله تیرورقی
همان طور که خواندید سوله های تیر ورقی یکی از محبوب ترین انواع سوله در ایران هستند به طوری که طبق آمار غیر رسمی حدود 70 درصد از سوله های موجود در کشور از این نوع هستند. در ادامه به مزایا و برخی علت های محبوبیت سوله های تیرورقی می پردازیم:
- عمر مفید و دوام بالا
- امکان ساخت دهانه های بزرگ البته با به کارگیری از ستون های میانی
- نصب و راه اندازی نسبتا سریع
- اجرت ارزان تر برای اجرا نسبت به سوله های خرپایی
- قابلیت افزودن طبقات
- استفاده از جرثقیل های سقفی بدون محدودیت
معایب سوله تیرورقی
سوله های تیرورقی در گذشته از محبوبیت بیشتری برخوردار بودند اما امروزه با افزایش گزینه های بهتر و پیشرفت تکنولوژی ساخت سوله، محبوبیت خود را از دست داده اند. در ادامه به برخی از مهم ترین معایب این نوع سوله ها اشاره می کنیم:
- وزن بالای سوله به علت استفاده از اسکلت فولادی
- هزینه ساخت بالا به علت استفاده از مقادیر زیاد فلزات
- محدودیت در ابعاد دهانه
سوله UBM قوسی شکل در گیلان
یکی از جدید ترین روش های ساخت سوله که به تازگی در ایران نیز مطرح شده، سوله های یو بی ام هستند. این سوله ها با استفاده از ورق های گالوانیزه ساخته می شوند و به همین دلیل وزن سبک و هزینه ساخت نسبتا پایینی دارند.
در مراحل ساخت سوله UBM، ورق ها به صورت خام به محل ساخت منتقل شده و در آن جا توسط دستگاه های مخصوص حالت داده شده و سپس به هم دوخته می شوند. بنابراین برای اتصال اجزای این سوله ها از جوشکاری یا پیچ و مهره استفاده نمی شود.
سوله های UBM به علت صرفه جویی در زمان ساخت، برای برخی شرایط و کاربری های خاص گزینه های مناسبی محسوب می شوند. اما به دلیل برخی ایرادات و معایب، برای همه توصیه نمی شوند.
از معایب این سوله ها می توان به امکان جدا شدن اتصالات و دوخت صفحات در طول زمان اشاره کرد، که باعث می شود هزینه های نگهداری از این سوله ها بیشتر شود.
همچنین به علت جنس متریال استفاده شده در عایق این سازه ها، امکان ایزوله سازی و ضد عفونی کردن آنها وجود ندارد. بنابراین از سوله های UBM برای کاربردهای بهداشتی، انبارهای غذایی، سوله های دامداری یا پرورش گیاهان و موارد مشابه نمی توان استفاده کرد.
یکی دیگر از ایرادات این سوله ها، محدودیت ابعاد دهانه آن هاست که ممکن است آنها را برای برخی کاربرد های صنعتی نامناسب کند. به طور کلی سوله های یو بی ام برای اکثر افراد توصیه نمی شوند و تنها در موارد خاص کاربرد دارند.
مزایا و معایب سوله UBM
پس از بررسی مشخصات و نحوه ساخت سوله های قوسی شکل یو بی ام، به مزایا و معایب آن اشاره می کنیم تا بتوانید درباره آن ها بهتر تصمیم بگیرید.
- مزایا:
- سرعت ساخت و اجرای بالاتر نسبت به دیگر انواع سوله
- مقاومت خوب در برابر باد و برف به دلیل طراحی خاص قوسی شکل
- صرفه جویی در هزینه ها و مقرون به صرفه بودن
- عایق حرارتی خوب در صورت استفاده از لایه عایقی پلی ارتان
- معایب:
- عدم امکان استفاده برای محیط های بهداشتی و پرورشی
- عدم امکان استفاده از جرثقیل سقفی
- عدم امکان جابجایی سازه
- محدودیت در ابعاد دهانه
- عدم امکان اضافه کردن طبقه
- امکان شل شدن یا جدا شدن اتصال صفحات بعد از چند سال استفاده
قیمت ساخت سوله در گیلان
شرکت بیستون سازه آذران با تیم حرفه ای و با تجربه ای که دارد، در سراسر ایران از جمله استان گیلان می تواند انواع سوله را با قیمت های مقرون به صرفه برای شما طراحی و اجرا کند.
به علت نوسانات روزانه قیمت مصالح و دخیل بودن عوامل بسیار زیاد در قیمت نهایی سوله، نمی توان قیمت دقیقی برای این کار اعلام کرد، ولی شما می توانید برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر، با کارشناسان بیستون سازه تماس بگیرید.
در ادامه به بررسی عوامل تاثیرگذار در قیمت نهایی ساخت یک سوله می پردازیم.
- محل و زمین ساخت سوله
قیمت زمینی که می خواهید بر روی آن سوله مورد نظر خود را احداث کنید، یکی از هزینه های اصلی ساخت سوله است. همچنین عواملی مانند منطقه، شرایط آب و هوایی، جنس و کیفیت خاک نیز در هزینه های نهایی تاثیر خواهند گذاشت.
به عنوان مثال، در صورتی که خاک زمین مورد نظر از کیفیت و استحکام کافی برخوردار نباشد، می بایست برای مقاوم سازی خاک و فونداسیون سوله هزینه بیشتری بکنیم تا در آینده دچار دردسر و خطرات احتمالی نشویم.
- ابعاد و سایز سوله
بدیهی است که هرچه ابعاد سوله مورد نظرمان بزرگ تر باشد، به متریال و مصالح بیشتری برای ساخت آن نیاز خواهیم داشت و در نتیجه قیمت نهایی افزایش خواهد یافت.
علاوه بر آن، در صورت افزایش ابعاد، نیاز به مواردی مانند مقاوم سازی، فونداسیون عمیق تر، ستون های میانی، تجهیزات داخلی مانند سیستم روشنایی و تهویه و غیره نیز بیشتر می شود و در کنار افزایش هزینه مصالح، هزینه طراحی سوله نیز دچار افزایش خواهد شد.
- کاربری مورد نظر برای سوله
همانطور که دانستید، سوله ها در صنایع مختلف و برای کاربرد های متنوعی به کار گرفته می شوند. در مراحل ساخت سوله مورد نظر شما ممکن است بسته به نیازها و کاربری در نظر گرفته شده، به طراحی و متریال های ساخت متفاوتی نیاز داشته باشید.
به عنوان مثال، طراحی و مصالح مورد نیاز برای ساخت سوله های دامداری، به علت سر و کار داشتن با دام و طیور زنده، از حساسیت بیشتری برخوردار است و هزینه ساخت این سوله ها با سوله های کارگاهی یا انبارها یکسان نخواهد بود.
تجهیزات و ابزار آلات مورد نیاز نیز در هر کاربری متفاوت است و هر کدام هزینه های مخصوص خود را خواهند داشت.
- تجهیزات داخلی سوله
پس از ساخت بنا و اسکلت سوله، می بایست تجهیزات داخلی مورد نیاز آن را تهیه و نصب کنید. این تجهیزات می توانند شامل مواردی همچون سیستم های تهویه، سیستم روشنایی، تجهیزات امنیتی، سیستم حمل و نقل، تاسیسات، آسانسور و بالابر، تجهیزات تولیدی و غیره باشد.
این مورد نیز همانند مورد های قبلی، بسته به نیازها و انتظارات شما می تواند هزینه متغیری داشته باشد. طبیعتا هرچه سطح انتظار شما از کیفیت و استاندارد تجهیزات استفاده شده بالاتر باشد، باید هزینه بیشتری برای آنها بکنید.
- مجوز های ساخت سوله
مراحل قانونی و اداری دریافت مجوز های لازم نیز یکی از مراحل زمانبر و هزینه بر احداث یک سوله هستند. این مراحل می تواند شامل مواردی مانند دریافت مجوز ساخت، تایید استانداردها، مقررات ایمنی، مجوز تغییر کاربری، مجوز های شهرسازی، زیست محیطی و غیره باشد.
نصب سوله در گیلان
از آنجایی که تمام قطعات سوله در کارخانه تولید می گردد، در هنگام نصب فقط بستن پیچ و مهره ها به یک دیگر صورت می پذیرد. گاهی نیز پیش می آید که لازم باشد قسمتی از کار جوش داده شود. به طور کلی نصب سوله در محل توسط تیم مجرب بیستون سازه در چند روز به طور کامل پایان می یابد.
انواع سوله در گیلان
- سوله کشتارگاه
- سوله سردخانه
- سوله دامداری
- سوله مرغداری
- سوله برنجکوبی
- سوله کارگاهی
- سوله تربیت بدنی
- سوله سالن تولید (آب معدنی، سبد میوه و …)
- سوله انبار
- سوله تولید فرش
- سوله تولید کود شیمیایی
- سوله ریخته گری