ساخت سوله در احمد آباد مستوفی : در این مقاله قصد داریم در مورد سوله سبک قوسی و ویژگیهای مربوط به آن صحبت کنیم.
همانطور که می دانید استفاده از انواع مختلف سوله با کاربری های متفاوت در دنیای امروز کاربردهای زیادی دارد.
با توجه به بالا رفتن هزینه های ساخت و ساز ساختمان های بتنی بزرگ امروز سوله ها جایگزینی مناسب برای چنین مواردی محسوب میشوند که با صرف هزینه کمتر و در زمانی کوتاه تر می توانید به سوله مورد نظر خود دست پیدا کنید.
به طور مثال سوله سبک خرپایی، سوله تیر ورقی و همچنین سوله های یو بی ام، هر کدام با دارا بودن ویژگی های خاص خود برای کاربری های متفاوت قابلیت استفاده خواهند داشت.
انواع سوله در احمدآباد مستوفی
سوله ها برای خلق فضاهای بزرگ در کاربرد های صنعتی و غیر صنعتی گزینه های بسیار مناسب و کم دردسری هستند. به خصوص در شهرک ها و مناطق صنعتی، اکثر سازه ها و ساختمان ها را سوله ها تشکیل می دهند.
ساخت سوله بسته به نیازها، بودجه و حتی شرایط محیطی منطقه ممکن است در سبک ها و مدل های مختلفی انجام شود. در ادامه به سه مورد از پر طرفدار ترین انواع سوله و مزایا و معایب هر کدام می پردازیم.
سوله سنگین تیرورقی در احمدآباد مستوفی (سوله کلاسیک)
اگر مسیرتان به شهرک های صنعتی خورده باشد، حتما دیده اید که اکثر سوله ها سقف های شیروانی و هشتی شکل داشته و اسکلت آنها از ستون های فولادی ضخیم تشکیل شده است. این سوله ها که سوله تیرورقی نامیده می شوند، تا همین دهه اخیر محبوب ترین نوع سوله بوده اند و به دلیل مقاومت و استحکام بالا، در همه جای دنیا پر کاربرد هستند.
اما در سال های اخیر به دلیل ابداع روش های جدید برای ساخت سوله، دیگر در اکثر مواقع ساخت سوله تیرورقی معقول نخواهد بود. چرا که در حال حاضر گزینه های مدرن تر و بهتری وجود دارند.
از مزایای سوله تیرورقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استحکام و مقاومت زیاد:
در این سوله ها به دلیل استفاده از ستون های فولادی، مقاومت سازه در برابر هرگونه تهدید از جمله باد و طوفان، برف، زلزله و غیره بالا بوده و از این بابت خیال شما را راحت خواهد کرد. - قابلیت نصب جرثقیل سقفی:
در برخی صنایع، استفاده از جرثقیل های سقفی برای جابجایی اشیا اهمیت بالایی دارد. با توجه به سقف فولادی سوله های تیر ورقی، نصب هرگونه جرثقیل سقفی بدون محدودیت تناژ ممکن است. - مراحل ساخت آسان:
با توجه به این که این سوله ها سالیان سال مورد استفاده بوده اند و طراحی های نسبتا ساده ای دارند، افراد بیشتری توانایی ساخت سوله های کلاسیک را دارند و مراحل طراحی و ساخت آنها به نسبت دیگر سوله ها هموار تر است. - عمر مفید بالا:
اسکلت فولادی این سازه ها در کنار طراحی ساده شان باعث شده تا عمر مفید آنها بالا رفته و هزینه های نگهداری مقرون به صرفه تری داشته باشند.
اما سوله های تیرورقی ایرادات و محدودیت هایی نیز دارند که باعث شده در سال های اخیر، استفاده از آنها محدود تر شده و جای خود را به سوله های جدید همچون سوله های سبک دهند. از اصلی ترین معایب سوله تیرورقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن سنگین سازه:
استفاده از اسکلت فولادی ضخیم علاوه بر مزایا، معایبی نیز دارد که اصلی ترین آن، سنگین تر شدن وزن سازه است. این سنگین بودن محدودیت هایی ایجاد می کند که می بایست برای رفع آنها ستون های میانی بیشتر و فونداسیون عمیق تری در نظر گرفته شوند. این باعث افزایش هزینه های ساخت سوله می شود. - هزینه ساخت بالا در ابعاد بزرگ:
در سازه های تیرورقی از فلزات و به خصوص فولاد بسیار زیادی استفاده می شود و هرچه ابعاد سوله افزایش یابد، نیاز به فولاد نیز به صورت تصاعدی افزایش خواهد یافت. بنابراین در ابعاد بزرگ استفاده از این سوله ها معقول نیست. - محدودیت در طراحی سقف و دهانه:
در این نوع سوله ها طراحی و اجرای دهانه های با ابعاد بیش از 18 متر، نیاز به تعبیه ستون های میانی خواهد داشت. همچنین اجرای دهانه های با عرض بیش از 45 متر در آنها امکان پذیر نمی باشد. علاوه بر آن، طراحی سقف سوله های تیرورقی محدود به سبک هشتی (شیروانی)
سوله سبک خرپایی در احمد آباد مستوفی
یکی از سبک های نوین ساخت سوله، سوله های سبک خرپایی هستند. اصلی ترین تفاوت سوله های خرپایی با سوله های تیرورقی در ساختار اسکلت آنهاست. به طوری که در سازه های خرپایی، ستون ها و صفحات سنگین وزن جای خود را به پروفیل های توخالی فولادی داده اند. همین امر به میزان قابل توجهی باعث سبک تر شدن وزن کلی سازه شده و به همین دلیل افراد این سوله ها را با اسم سوله سبک نیز می شناسند.
در سوله های خرپایی، اجزای تشکیل دهنده اسکلت به صورت مثلثی در کنار هم قرار گرفته و اشکال هندسی را تشکیل می دهند که بر خلاف وزن سبک، مقاومت این سازه ها را بسیار افزایش می دهند. این سوله ها نیاز به طراحی های دقیق و مهندسی شده دارند. بنابراین باید برای ساخت آنها از متخصصین با تجربه کمک بگیرید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان بیستون سازه تماس بگیرید.
اصلی ترین مزایای سوله خرپایی شامل موارد زیر خواهد بود:
- وزن سبک سازه:
در سازه های خرپایی استفاده از پروفیل های فولادی باعث کاهش وزن کلی سازه می شود. این کاهش وزن علاوه بر کاهش محدودیت های طراحی، در صرفه جویی هزینه ها نیز تاثیر خواهد گذاشت. - امکان اجرای دهانه های با ابعاد بزرگ:
طراحی خاص اسکلت سوله های خرپایی منجر به افزایش استقامت سازه شده و در نتیجه ساخت دهانه هایی با ابعاد حتی بیش از 60 متر را نیز امکان پذیر می کند. - هزینه ساخت مقرون به صرفه:
استفاده کمتر از فولاد در سازه های خرپایی، در کاهش هزینه های ساخت سوله نقش مهمی دارد. تفاوتی نمی کند که ابعاد سوله مد نظر شما بزرگ یا کوچک باشد، انتخاب سوله های خرپایی در هر حالت گزینه ای مقرون به صرفه خواهد بود. - نیاز به نگهداری کمتر:
سوله های خرپایی، سازه هایی بسیار کم دردسر هستند و نیاز به توجه زیادی ندارد. این سازه ها عمر مفید بالایی دارند و اگر دنبال کاهش هزینه های نگهداری باشید، گزینه مناسبی برای شما خواهند بود. - امکان جابجایی:
با توجه به این که اتصال اجزای سوله های خرپایی به صورت جوشکاری نبوده و عمدتا با پیچ و مهره های صنعتی به یک دیگر متصل می شوند، باز کردن سازه و انتقال آن به مکانی دیگر به راحتی امکان پذیر خواهد بود.
سوله های سبک قوسی و کاربردهای آن
از جمله انواع سوله های مدرن میتوان به سوله سبک قوسی اشاره کرد که تولید آن با بالا رفتن علم و تکنولوژی آغاز شده و امروزه مورد استفاده قرار می گیرد. برای ساخت سوله سبک قوسی از اسکلت استفاده نمیشود و این سولهها کاربردهای متفاوتی دارند و برای موارد متعددی از جمله سالن های ورزشی، مصارف مسکونی و همچنین تجاری، کشاورزی و مواردی از این دست مورد استفاده قرار می گیرند.
اما با توجه به اینکه این سوله ها دارای محدودیت امکان نصب جرثقیل در سقف و کناره ها به دلیل وجود قوس زیاد در شکل ظاهری هستند برای کاربردهایی مانند بیمارستان نمی توانند مورد استفاده قرار گیرند.
مزایای سوله های سبک قوسی
با توجه به اینکه ساخت سوله های سبک قوسی نسبت به سوله های سنتی دارای ۵۰ درصد کاهش هزینه هستند. ساخت آنها بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. علاوه بر اینکه سرعت ساخت سوله های سبک قوسی نسبت به سولههای تیر و رقی ۵ برابر خواهد بود که از این جهت هم بسیار مناسب هستند. برای اتصال اجزای سوله های سبک قوسی از پیچ و مهره و یا جوشکاری استفاده نمیشود بلکه با استفاده از دستگاه سیمر که کار مونتاژ یا دوخت را انجام میدهد اتصال اجزای سوله به هم انجام خواهد شد.
همچنین سوله های سبک قوسی از مقاومت خوبی در برابر بارهای مختلف برخوردار می باشند. مقاومت این سولهها در برابر بادی با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت از ویژگیهای مهم آن محسوب میشود. وجود شیار های متعدد در سقف سوله باعث استفاده از نیروی باد به عنوان عایق در سقف خواهد شد. با توجه به تمامی موارد ذکر شده سولههای سبک قوسی نسبت به انواع دیگر سوله دارای مزایای هستند. البته وجود محدودیتها در این نوع از سوله باعث شده که فقط در برخی از موارد کاربرد داشته باشند.
سخن آخر
ساخت سوله در احمد آباد مستوفی
شرکت بیستون سازه آذران قابلیت طراحی تولید، نصب و اجرای سوله در شهر احمدآباد مستوفی را دارا می باشد که تیم متخصص طراحی و سازنده این شرکت با توان با تمام توان خود در خدمت مشتریان عزیز خواهند بود.
با ما در ارتباط باشید .