سوله سازی در ارومیه

سوله سازی در ارومیه

ارومیه، مرکز استان آذربایجان غربی، یکی از شهرهای ایران است و در شمال غربی ایران واقع شده است. ارومیه دومین شهر پر ترافیک ایران شناخته می‌شود. ارومیه به عنوان شهر دارای اولین بیماستان نوین، اولین مدرسه به شیوه نوین و پایتخت والیبال ایران شناخته می‌شود. حتی اولین سوله ها هم در این شهر ساخته شده اند، برای همین سوله سازی در ارومیه هم رواج دارد.

ارومیه در تابستان گرم و در زمستان سرد است و مجموعا صد و بیست روز در ارومیه یخبندان است.

استان آذربایجان غربی از استان های زلزله خیز می‌ باشد پس رعایت اصول و استاندار های لازم برای ساختمان ها، بناها و سایر سازه‌ها لازم است، یکی از سازه‌های فلزی که در حال حاضر بسیار پر کابرد می باشد سوله و نقش آن در انواع مکان ها است.

در سال های اخیر با توجه به پیشرفت‌هایی که در صنعت ساخت سازه های فلزی رخ داده است، سازندگان همواره به دنبال این بوده اند تا با ساخت سازه ای با کیفیت و ارزان قیمت رضایت مشتریان و خریداران را جلب نمایند. یکی از شرکت های معتبر ساخت سوله، شرکت بیستون سازه آذران است.

روش ساخت سوله

همچنین بخوانید: ساخت سوله در ارومیه

روش ساخت سوله

سازندگان همواه باید به روز ترین و مدرن ترین روش ساخت را برای سوله سازی به کار گیرند. سوله ها به طور کلی به روش های خرپایی، تیر ورقی و یو بی ام ساخته می شوند.

در این میان سوله های خرپایی با کسب حداکثر رضایت مشتریان به عنوان بهترین روش ساخت سوله شناخته شده اند. با روش خرپایی می توان سوله هایی با حداقل وزن و بیشترین کارایی تولید نمود.

سوله سازه ای فلزی شیب داری هستند که طبق محاسبات فنی و مهندسی خاصی طراحی و ساخته می شوند، این نوع سازه‌ها در کارخانه ها، آشیانه‌های هوپیما، سالن‌های ورزشی، انبارهای مختلف، مرغداری‌ها و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سوله تیرورقی در ارومیه

سوله تیرورقی در ارومیه

همانطور که دانستید، یکی از روش های اصلی و بسیار پر طرفدار سوله سازی، سوله های تیرورقی هستند که البته در سال های اخیر با ظهور روش های مدرن تر، کاربرد سابق خود را از دست داده اند.

سوله های تیرورقی بیش از صد سال است که در انواع صنایع مختلف و در هر نقطه از جهان برای ایجاد فضاهای صنعتی بزرگ استفاده شده اند. این سوله ها همانطور که از اسمشان پیداست، از تیرها و صفحات فولادی ساخته می شوند و روش اتصال اجزای آنها به صورت جوشکاری است.

در ساخت سوله های تیرورقتی از آهن و فولاد بسیاری استفاده می شود، بنابراین این سوله ها مقاومت و استحکام بسیار بالایی هستند و تحت هر شرایطی می توانند بار روی دوش خود را حفظ کنند.

اما همین استفاده زیاد از فولاد، ایراداتی را نیز به سوله های تیرورقی وارد کرده است. وزن سنگین این نوع سوله ها باعث می شود در طراحی سقف سوله و همچنین اجرای دهانه های با ابعاد بزرگ محدودیت های خاصی داشته باشیم.

برای ساخت دهانه هایی با ابعاد بزرگتر از 18 متر در سوله های تیرورقی می بایست از ستون های میانی استفاده شود تا استحکام سازه به خطر نیفتد. همچنین دهانه هایی با عرض بالاتر از 45 متر در این نوع سوله امکان پذیر نیستند.

از مزایای سوله های تیروقتی می توان به توانایی تحمل بار بسیار بالایشان گفت که باعث می شود بتوان در آنها از جرثقیل های سقفی بدون محدودیت تناژ استفاده کرد.

به طور کلی، با این که در گذشته، سوله های تیروقتی بسیار محبوب بوده اند و می توان گفت بیش از 70 درصد سوله های موجود حال حاضر کشور از این نوع هستند، اما امروزه برای اکثر کاربرد ها گزینه های بهتر و مدرن تری وجود دارند که در ادامه به آنها نیز اشاره خواهیم کرد.

به منظور دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در مورد انواع سوله و مزایا و معایب هر کدام، می توانید با کارشناسان تیم بیستون سازه آذران تماس بگیرید.

سوله سبک خرپایی در ارومیه

سوله سبک خرپایی در ارومیه

یکی از روش های مدرن سوله سازی که امروزه در اکثر نقاط جهان بسیار مطرح شده و به تازگی به کشورمان ایران نیز راه پیدا کرده، سوله های خرپایی هستند.

خرپا به سازه هایی هندسی شکل و مهندسی شده گفته می شود که اجزای آن به صورت مثلثی به یک دیگر متصل شده اند و در صورت طراحی اصولی و اجرای دقیق، دارای استحکام بسیار بالایی هستند.

در ساخت سوله های خرپایی، به جای استفاده از تیرآهن های سنگین وزن، از پروفیل و لوله های توخالی فولادی استفاده می شود. بنابراین با این که متریال استفاده شده در اسکلت این نوع سوله ها با متریال سوله های سنتی (تیرورقی) یکسان است، وزنشان بسیار سبک تر از آنها است و به همین علت با اسم سوله سبک نیز شناخته می شوند.

یکی از مزایای مهم استفاده از سازه های خرپایی برای ساخت سوله، امکان طراحی دلخواه سقف و دهانه های این نوع سوله هاست. بر خلاف سوله های سنتی، سقف این سازه ها محدود به شکل های هشتی (شیروانی) نبوده و می توان به شکل قوسی یا اشکال دیگر نیز آنها را طراحی کرد.

همچنین در مورد ابعاد دهانه، باید گفت که در سوله های خرپایی می توان بدون نیاز به ستون های میانی و مقاوم سازی های اضافی، دهانه هایی با ابعاد دلخواه طراحی و اجرا کرد.

علاوه بر اینها، سوله های خرپایی قابلیت جابجایی دارند و می توان آنها را در کارخانه سوله سازی به طور کامل ساخت و سپس به محل مورد نظر به صورت آماده انتقال داد. هزینه های حمل و نقل و همچنین نگهداری از سوله های خرپایی مقرون به صرفه تر بوده و در بلند مدت به نفع شما خواهد بود.

سوله قوسی شکل UBM در ارومیه

سوله قوسی شکل UBM در ارومیه

یکی دیگر از انواع مختلف سوله که به تازگی در برخی صنایع مطرح شده، سوله یو بی ام (UBM) است که معمولا با شکل قوسی یا تونل مانند خود شناخته می شود.

این سوله ها تماما توسط ورق های گالوانیزه و با تکنیک های خاصی ساخته می شوند. ورق ها ابتدا به صورت خام به محل اجرای پروژه منتقل می شوند و توسط دستگاه های مخصوص (رول فورمینگ) فرم داده می شوند.

در انتها نیز توسط دستگاهی به نام سیمر، این ورقه ها به یک دیگر دوخته شده و چفت می شوند. بنابراین در واقع در مراحل ساخت سوله های UBM از جوشکاری یا پیچ و مهره استفاده نمی شود. به همین دلیل، یکی از ضعف های این سوله ها این است که امکان باز شدن اتصالات ورق های گالوانیزه تحت فشارهایی مانند بادهای شدید یا برف و زلزله در آنها وجود دارد.

با توجه به این که متریال ساخت سوله های UBM فولاد نیست، و همچنین نیاز به دیوار نیز در آنها به حداقل رسیده است، هزینه ساخت پایین تری به نسبت دیگر سوله ها دارند که یکی از دلایل محبوبیت آنها همین مقرون به صرفه بودنشان است.

یکی دیگر از مزیت های سوله های یو بی ام این است که سرعت ساخت آنها نسبتا بالا است و در صورتی که محدودیت زمانی داشته باشید، می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

از جمله ایرادات و معایب این سوله ها می توان به عایق ضعیف در مقابل عوامل مختلف اشاره کرد. همچنین در سوله های UBM به دلیل طراحی خاص و متریال استفاده شده، امکان ایزوله سازی و ضد عفونی کردن فضا وجود ندارد. بنابراین برای کاربرد هایی مانند سوله دامداری یا سوله پروش قارچ که مستقیما با دام و طیور یا مواد غذایی سر و کار دارند، گزینه مناسبی نخواهد بود.

همچنین در سوله های UBM بر خلاف سوله های خرپایی، امکان نقل مکان و نصب جرثقیل های سقفی وجود ندارد. علاوه بر آن، ابعاد دهانه این سوله ها نیز مانند سوله های تیرورقی دارای محدودیت های خاصی است و در حال حاضر نمی توان دهانه هایی با عرض بیشتر از 30 متر در آنها اجرا کرد.

به طور کلی و خلاصه، سوله های قوسی شکل یو بی ام، تنها برای کاربرد های خاصی مانند انبارهای کالا و کارگاه های صنعتی مناسب هستند و برای اکثر دیگر افراد، توصیه می کنیم به سراغ انواع دیگر سوله به خصوص سوله های خرپایی بروند.

برای دریافت مشاوره رایگان در این زمینه می توانید با بیستون سازه تماس بگیرید.

اجزای تشکیل دهنده سوله

اجزای تشکیل دهنده سوله

  1. ستون
  2. فریم
  3. پرلین
  4. استرات
  5. بادبند
  6. سگراد
  7. نبشی سینه بند
  8. سایه بان
  9. ستون وال پست
  10. پیچ و مهره

سخن آخر

نکته‌ای که بسیار ممکن است برای مشتریان و خریداران سوله مورد توجه باشد قیمت سوله است، طبق بررسی‌ها در حال حاضر با توجه به نوسانات بازار آهن، قیمت سوله نوسان‌های بسیاری دارد اما فراموش نکنید که کیفیت را نباید فدای قیمت کرد. استحکام و مقاومت و اصول ایمنی یک سازه جزو ضروری‌ترین مواردی است که حتما باید رعایت شود.

فروش سوله و سوله سازی در ارومیه با کیفیت و مقاوم کار هر مجموعه‌ای نیست باید با اصول و استانداردهای ساخت سازه‌های فلزی تولید شوند و این تنها توسط شرکت‌هایی امکان پذیر است که هم مجوزهای لازم را داشته باشند و هم کیفیت سازه‌های خود را تضمین نمایند.​

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای استعلام قیمت پیام بدین
Scroll to Top