سوله سازی یکی از زیرشاخه های اصلی صنعت سازه های سنگین که برای اولین بار به منظور فراهم کردن یک محیط بزرگ مناسب فعالیت های صنعتی در کشور آلمان برای چاپخانه ها و مراکز تکثیر ایجاد شد که بعدها در این سازه ها به دلیل مزیت و کاربردهای بسیار مفیدی که داشتند در دیگر بخش ها و حوزه ها نیز به کار گرفته شدند. ساخت سازه های سوله ای در صنعت و حتی استفاده از آنها به عنوان یک مهره مهم در تجارت سبب شد که در کمترین زمان این صنف به تمام نقاط دنیا انتقال یابد و تقریبا امروزه می توان دید که در اکثر کشورها از سوله ها استفاده بهینه انجام می دهند. کشور ایران خود از جمله کشورهای پیشرو در عرصه ساخت و احداث سوله های صنعتی و نیمه صنعتی بسیاری است که توانسته است در دهه های اخیر به واسطه برخی تغییرات در نوع اتصالات و ترتیب اسکلت سوله، سازه هایی را از خانواده سوله احداث نمایند که حتی در برخی موارد به عنوان مالک و اولین کشور سازنده آن به دنیا شناخته شده است. سوله های پوسته ای که توسط شرکت بیستون سازه آذران به عنوان یکی از اصلی ترین شرکت های سازنده آن از جمله انواع سوله هایی است که ایران در آن رنکینگ بالایی دارد. اما ساخت انواع سوله سبک ، انواع سازه های گلخانه های که امروزه بیشترین استفاده از آنها می شود، یک پروژه چالشی است که مالک و صاحبان بیزینس های بزرگ با آن روبرو هستند. انتخاب یکی شرکت معتبر و با سابقه که بتواند تمام سفارشات سوله را برحسب نوع کاربری و نیاز صنعت انجام دهد و بتواند برای سازه های خود ضمانت ارائه دهد یکی از همین چالش ها است که در این حوزه شرکت بیستون سازه آذران است که با سابقه بسیار طولانی آماده ارائه هرگونه خدمات از جمله مشاوره برای ساخت و احداث سوله، سفارش ساخت سوله به خصوص از جمله سوله سبک و سوله های لوله ای که یکی از اصلی ترین و پیشبرد های شرکت است که توانسته است در صنعت ایران میان درخواست کنندگان جایگاه ویژه ای برای خود ایجاد نماید.
معرفی نامه : شرکت سوله سازی بیستون سازه
اما در مورد یکی از اصلی ترین نوع سوله ها هم یعنی سوله خرپایی باید به این نکته اشاره کرد که شرکت بیستون سازه به سبب تجربه و سابقه ساخت انواع سوله های سنگین و نیمه سنگین برای صنف های بزرگ و مطرح کشوری توانسته است در رتبه ای قرار بگیرد که ساخت سوله های خرپایی را با کمی تغییر در ساختار طراحی و برپایی آن به مرحله ای برساند که اکنون در کل ایران سازهای خرپایی که توسط این شرکت ساخته و به بهره برداری رسیده اند کاملا به خصوص، مقاوم و در عین حال از زیبایی ظاهری و شیک برخوردار باشند. به همین سبب در ادامه مقاله قرار است به معرفی و بررسی برخی از سازهای خرپایی ساخته شده توسط کمپانی بیستون سازه بپردازیم که اکنون به بهره برداری رسیده اند.
سازه سوله های خرپایی
شرکت بیستون سازه آذران با در برداشتن کادری مجرب و متخصص از کارشناسان، مهندسان و ناظران کیفی تا کنون برای چندین شرکت معتبر و مطرح سازه هایی را از نوع خرپایی طراحی و احداث کرده اند که در هر یک از موارد بسته به نیاز و نوع کاربری حرفه و صنعت سوله خرپایی به صورت سفارشی آماده و تحویل مالکان داده شده است. بهتر است در این میان یک تعریف مختصر و مفیدی از سوله های خرپایی بیان کنیم تا افرادی که قصد دارند اطلاعات زیادی درباره سوله های خرپایی ساخته شده توسط شرکت یک دید کلی نسبت به نوع سوله و مراحل ساخت آن به دست آورند. سوله های خرپایی یکی از نوین ترین نوع سازه های سوله ای می باشند که در دسته سوله های سبک قرار می گیرند، در زمان های قدیم برای ساخت سوله ها به دلیل حجم زیاد کار، عدم استفاده از تجهیزات مدرن و از همه مهمتر به دلیل ابعاد بزرگ تیرها و ستون ها باید تمام اتصالات و پروفیل های آن به صورت دستی اندازه گیری و ساخته می شد که در نتیجه هم هزینه زیاد و هم مدت زمان زیادی را از مالم تلف میکرد. اما ساخت و ابتکار استفاده از سوله های خرپایی که شرکت بیستون سازه یکی از پیشروهای ساخت آن در کشور است، سبب شده است که هم هزینه های احداث و هم مدت زمان ساخت به کمترین میزان و مرتبه برسد و در نتیجه یک نتیجه بسیار مطلوب و ایده آل برای مراجعه کنندگان حاصل می شود. سوله های خرپایی همان طور که از نامشان پیداست به دلیل استفاده از خرپاها که وظیفه انتقال نیروها و بارهای مرده کل سازه سوله را بر عهده دارند با توجه به اینکه از وزن کمی برخوردار هستند ولی استقامت و مقاومت آنها در برابر انواع حوادث طبیعی از جمله طوفان، سیل و رانش زمین در بیشتر موارد حتی از دیگر سوله ای سنگین بسیار زیاد می باشد. در کل سوله ای ساخت سوله های خرپایی را می توان بدین صورت بیان کرد که اجزا و اعضای مهم و یا جانبی آن به صورت مثلثی به هم نصب و مونتاژ شده باشند. در مراحل ساخت و نصب سوله های خرپایی معمولا انتخاب و مشخص کردن مقاطعی که امکان نصب و به کاربردن خرپا فراهم باشد از حساسیت زیادی برخوردار است که این مورد در شرکت بیستون سازه به سبب حضور مستمر و بررسی گروه ارزیابی و بازرسی مراحل ساخت به بهترین شکل انجام می گیرد و همین مورد از جمله ویژگی هایی است که سبب به خصوص شدن شرکت بیستون سازه در میان دیگر گروه های سوله سازی است.
مطالب مرتبط : سوله سبک خرپایی
کاربرد سوله های خرپایی
ساختار سوله های خرپایی معمولا به صورت اتصال 3 عضو در 2 گروه می باشند که جزوه سوله های خرپایی ساده می باشند، در ادامه مقاله به انواع سوله های ساده و مرکب ساخته شده توسط شرکت بیستون سازه اشاره خواهیم کرد. سوله های خرپایی یکی از بهترین های سوله ای سبک می باشد از دلایل این اهمیت می توان به هزینه کم احداث و ساخت آن دانست که به نسبت سایر سازه ای سوله ای از صرفه اقتصادی مطلوبی برخوردار است. مدت زمان کم برای ساخت و بهره برداری از سوله، یکی از مولفه هایی که در تمام سفارشات ساخت سوله خرپایی با ان روبرو هستیم تسریع در زمان ساخت و احداث نهایی سوله است که می توان آن را به عنوان یکی از اصلی ترین ویژگی یک کمپانی سوله سازی دانست. شرکت بیستون سازه نیز به سبب استفاده از آخرین تجهیزات و امکانات به همراه یک تیم تخصصی و با سابقه توانسته است این نیاز را به بهترین شکل رفع نماید. از جمله بخش هایی که بیشتر از سوله های خرپایی استفاده می نمایند می توان به صنف های تولیدی و فرآوری محصولات غذایی، گلخانه های توسعه یافته، سالن های پرورش قارچ مدرن، خط های تولید و کارگاه های تراشکاری، شرکت های بسته بندی، گاوداریها و مرغداری ها اشاره کرد که یکی از مطرح ترین برندهای تولید و فرآوری آبلیمو که در استان آذربایجان شرقی واقع شده است از این نوع سوله که توسط شرکت بیستون سازه احداث شده است، استقبال نموده است. سالن های ورزشی، نمایشگاه و سالن های همایش، بیمارستان های صحرایی، سالن های کنسرت، شهربازی و مراکز نظامی از نمونه های دیگری هستند که سوله ای خرپایی در ساختار آنها استفاده می شوند.
مطالب مرتبط : سوله سبک ورزشی
انواع سوله های خرپایی
زمانی که از سوله خرپایی حرف می زنیم به یک مجموعه بسیار بزرگ از تنوع چندین سوله خرپایی اشاره می کنیم که هر یک از آنها بستگی به نیاز به مقاومت بیشتر، موقعیت جغرافیایی، سرمایه اولیه، نیاز صنعت و صنف درخواست کننده می توانند طراحی و احداث شوند. اما برای کسانی که قصد ساخت سوله خرپایی برای صنعت خود هستند ولی نمی دانند به چه صورت سفارش مورد نیاز خود را برای شرکت بیان نمایند، شرکت بیستون سازه آذران با تشکیل یک گروه مشاوره ای برای راهنمایی هرچه بیشتر مالکان و صاحبان حرفه بستری را به وجود آورده است که می تواند نیاز دقیق مشورتی را تشخیص داده و از بروز هرگونه هزینه ای اضافی برای آنها جلوگیری نماید. سوله های خرپایی اما می توان به دو گروه بزرگ ساده و مرکب تقسیم بندی کرد که برای سوله های خرپایی ساده ساختار همان طور که قبل تر نیز به آن اشاره ای شد از اتصال 3 عضو در دو گروه به صورت اتصال مفصلی تشکیل می شود که در آن دهانه سوله در حالت استاندارد و بزرگ در نظر گرفته می شود. اما در مورد سوله های خرپایی مرکب باید گفت که از ترکیب بیش از یک خرپا ساخته می شوند و می توان بر حسب نیاز دهانه هایی با عرض متفاوت برای آن در نظر گرفت. در ادامه به صورت یک دسته بندی به انواع سوله های خرپایی اشاره شده است که عبارتند از :
- سوله خرپایی چهارگوش
- سوله خرپایی عصایی
- سوله خرپایی قیچی
- سوله خرپایی پاشنه بلند
- سوله خرپایی شاه تیر
- سوله خرپایی چتری
مزایای سوله های سبک خرپایی
با توجه به اینکه دانستید سوله های خرپایی چیست و چه کاربردی دارد، به سراغ مزایای نصب و استفاده از این سازه می پردازیم، که نمونه ای از آن ها شامل موارد زیر می شوند:
- مناسب برای استفاده و کاربرد های صنعتی و غیر صنعتی
- نصب و هزینه نهایی بسیار آسان
- زمان اجرای آن بسیار کم و کوتاه مدت است
- این سازه های خرپایی در برابر شرایط محیطی و حوادث طبیعی و احتمالی، دارای مقاومت و استحکام بالایی است.
- نصب و راه اندازی سوله های خرپایی در هر مکان با هر اندازه ای (این سازه قادر به ساخت در اندازه بیشتر از 100 متر و بدون ستون است)
- زمان ساخت آن از پروفیل درجه یک استفاده می شود.
- میتوانید در تمام سازه های خرپایی ، هر نوع تجهیزات مصرفی و یا صنعتی ساختمان، بدون داشتن محدودیت نصب و استفاده کنید.
- این سازه ها امکان این را می دهند که نصب و راه اندازی جرثقیل ها را بدون محدودیت در تناژ نصب کنید.
- این سوله های خرپایی، خاصیت مونتاژ و دمونتاژ را در هر محلی دارند.
تمامی موارد بالا مزایای نصب و راه اندازی سوله های خرپایی سبک هستند که بعلاوه این موارد، میتوانید هنگام راه اندازی و استفاده از آن، مزیت های بسیار زیادی را هم ببینید.
شاید به خواندن این مطلب نیز علاقه داشته باشید: سوله سبک بدون نیاز به فونداسیون
معایب سوله های خرپایی سبک
با توجه به مزایای فراوان سوله های خرپایی، چند مورد کوتاه باید در رابطه با معایب اسن سازه ها گفت، که نمونه ای از آن ها عبارت است از:
- مقاومت محدود: ساختارهای سبک این سازه، ممکن است در مقابل نیروهای باد و باران کمترین مقاومت را نسبت به سازههای سنگینتر داشته باشند.
- محدودیت در ابعاد بزرگ: ساختارهای سولههای خرپایی سبک ممکن است برای پروژههایی با نیازمندیهای ابعادی بزرگ، محدودیتهایی ایجاد کند.
- نیاز به عایقکاری: سولههای خرپایی سبک نیازمند عایقکاری خوب برای حفظ دما و رطوبت هستند، در غیر این صورت ممکن است دچار مشکلاتی مانند ترکها و خوردگیهای زودرس شوند.
- نقصهای صوتی: ساختارهای سبک مانند سوله های سبک خرپایی، ممکن است نقصهای صوتی داشته و صداها را به قسمتهای دیگر سازه منتقل کنند.
- نیاز به نگهداری منظم: به دلیل استفاده از مصالح سبک، سولههای خرپایی نیاز به نگهداری و تعمیرات مکرر برای حفظ کیفیت و ایمنی دارند.
در کل، هر نوع سازه های ساختمانی مزایا و معایب خود را دارند، که انتخاب میان سولههای خرپایی سبک و سولههای سنگین باید بر اساس نیازمندیها و شرایط خاص پروژه انجام شود که شما عزیزان در صورت نیاز، می توانید با مشاورین ما مشورتی کاملا رایگان و مفیدی داشته باشید.
مصالح مورد نیاز برای ساخت سوله های خرپایی سبک
سوله های سبک به این دلیل نام سوله های خرپایی سبک را به خود گرفته اند، که معمولا در ساختار آن ها از مصالح سبک مانند؛ فولاد و بتن استفاده می شود.
بتن برای ساختار های پایه ای و فونداسیون استفاده می شود و فولاد برای باربری و ساختار های اصلی در اینصورت استفاده خواهد شد.
البته می توان در سوله های سبک خرپایی از مصالح دیگری مانند؛ فوم بتن و یا مصالح ساختمانی دیگر بیز برای بخش های خاص سوله استفاده کرد.
انتخاب و استفاده از مصالح در ساخت سوله ها، بستگی به نیاز های پروژه، شرایط زمین و استاندارد های محلی با وجود پیشبینی هایی در آن مکان، است.
مطالب مرتبطی که مناسب برای مطالعه شماست: تفاوت میان سوله های خرپایی و تیر ورقی
مراحل ساخت سوله های خرپایی سبک
با توجه به تمام تعاریفی که از سوله های خرپایی تا به الان متوجه شده اید، بهتر است در رابطه با مراحل سات و در نهایت تحویل آن به کارفرما هم توضیحات مختصری را خدمت شما عزیزان شرح دهیم.
- بررسی و برنامهریزی: قبل از شروع به ساخت سوله، برنامهریزی دقیقی از مراحل ساخت انجام دهید. این بررسی ها باید شامل بررسی زمین، محاسبه نیازمندیها، دریافت مجوزها و تهیه منابع مورد نیاز باشد.
- طراحی و مهندسی: نقشهها و طرحهای سازه و معماری بر اساس نیازمندیها و استانداردهای مشخص تهیه میشود. محاسبات مهندسی نیز برای انتخاب مصالح و ابعاد دقیق سوله صورت میگیرد. پس با توجه به این مورد، نیازمندی های خود را به طراحی ماهر از بیستون سازه بگویید تا با خیالی راخت، سازه شما را به بهترین نحو طراحی کند.
- حفر و فونداسیون: ابتدا بر اساس نقشههای مهندسی توسط طراحان ماهر بیستون سازه، حفرات برای ساخت فونداسیونها به وجود می آیند که سپس فونداسیونها ساخته شوند.
- باربری و ساختار: پس از انجام فونداسیون، ساخت قاب و بارهای باربری انجام میشود، که شامل استفاده از فولاد یا سایر مصالح برای ساختار اصلی سوله است.
- پوشش و عایقکاری: بعد از ساختار، پوشش خارجی سوله نصب میشود و اقدامات مربوط به عایقکاری برای حفظ دما و رطوبت انجام میگیرد که بسته به شرایط محیطی هر مکان، متفاوت است.
- نورپردازی و تجهیزات: نصب نورپردازی و تجهیزات دیگر مانند درب و پنجرهها، سیستمهای گرمایشی و تهویه مطبوع و….
- تکمیل و تحویل پروژه به کارفرما: بعد از نصب تجهیزات و چک کردن فرآیند ساخت، سوله آماده تحویل به مالک میشود، که مهندسین بیستون سازه با اعتمادی که به ساخت سازه خود دارند، تضمین ساخت نیز بعد از تحویل را به کارفرما می دهند.
مراحل ساخت سولههای خرپایی بستگی به اندازه، نوع و استفاده مورد نظر دارد و ممکن است در هر پروژه به شکل متفاوت پیاده سازی شود.
ویژگی های محل ساخت سوله سبک خرپایی
زمانی که می خواهید یک سوله بسازید، نیاز است که تعیین کنید در چه محلی قصد دارید ساخته شود. به عنوان مثال وقتی که شما در یک منطقه با آب و هوای مرطوب و شرجی می خواهید سوله بسازید، باید در نظر داشته باشید که سوله باید در مقابل زنگ زدگی بسیار مقاوم باشد، یا در مناطقی که برف و باران زیادی می بارد، باید سوله به شکلی طراحی شود که بتواند در برابر بارندگی های سنگین، مقاومت کند.
کلام آخر شرکت بیستون سازه آذران یکی از بهترین شرکت ها و گروه های فعال در حوزه سوله سازی است که توانسته به دلیل ابتکارات و همچنین به کار بردن یک تیم متخصص به همراه استفاده از آخرین امکانات و تجهیزات صنعتی توانست است در یکی از پیشروهای ساخت سوله های خرپایی در کشور باشد. سوله های خرپایی که یکی از مهره های مهم بسیاری از حوزه های صنعتی است و به سادگی می توان به اهمیت این قضیه در شهرک های صنعتی پی برد. در آخر اگر این مطلب برای شما مفید بود می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بنویسید.